Sklep UNITY

MASA USZCZELNIAJĄCA ANTICOR SEAL 511 TUBA 310 ML

Kod producenta: [Seal511 tuba310ml] Kod ASAJ: [MASASEAL511310] Kod EAN: [5906194212005]
Dostępność:
14 szt Brak produktu w innych magazynach
Czas wysyłki:
24 h
Document
 
  
 

OPIS PRODUKTU

ANTICOR Seal 511 - jest syntetycznym, wiskoelastycznym, niezastygającym, trwale plastycznym materiałem o właściwościach uszczelniających, odpornym na działanie wilgoci i wody pod ciśnieniem. Charakteryzuje się wysoką przyczepnością do powierzchni betonowych, ceramicznych, z tworzyw sztucznych i metalowych. ANTICOR Seal 511 nie zmienia swoich właściwości w całym okresie użytkowania (nie twardnieje). Nie zawiera substancji szkodliwych dla zdrowia i środowiska naturalnego.

Zastosowanie:
- Uszczelnianie i wypełnianie puszek w zewnętrznych i podziemnych instalacjach elektrycznych, teletechnicznych, przewodów w peszlach i rurach ochronnych itp.
- Uszczelnienie i wypełnianie przepustów kablowych i rurowych w podziemnych częściach budowli przed wilgocią i wodą pod ciśnieniem.
- Uszczelnianie i ochrona antykorozyjna.
Bezpośrednio przed użyciem masę należy nieco rozrzedzić przez podgrzanie do temperatury 30 oC, np. wkładając kartusz do ciepłej wody. Po nałożeniu Seal 511 odrobinę zgęstnieje, ale pozostanie lepkoplastyczny, dlatego należy go zabezpieczyć przed naruszeniem powłoki poprzeż nałożenie pokrywy lub twardniejącej powłoki, np. pianki montażowej, tynku, kleju.

Parametry:
Temperatura pracy -15 ÷ +50 oC
Temperatura aplikacji +10 ÷ +35 oC
Gęstość 1,46 kg/dm3
Absorpcja wody <0,035 %mas
Napięcie przebicia 7,2 kV/mm
Rezystywność skrośna 1,4*1012 Ohm
Temperatura zapłonu >238 oC
Przyczepność do betonów i tworzyw sztucznych kohezyjna (rozrywanie w warstwie)
Opakowanie kartusz 310 ml.

>> film instruktażowy: Jak uszczelnić puszkę elektryczną
>> film instruktażowy: Jak uszczelnić przejście/przepust kablowy

Dane techniczne

  • Kolor Biały
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.